HORARI

DILLUNS A DIVENDRES

8:30 a 13:30h i 15:00 a 20:00h

DISSABTES

9:00 a 11:00h

 

CONTACTE

AVD. PAÏSOS CATALANS, 28 NAU 3

08700 - IGUALADA - BCN

 

INFO@MARCELCLARAMUNT.COM

 

93 803 01 79  -  639 37 31 87

www.marcelclaramunt.com
www.marcelclaramunt.com

LA NOSTRA HISTÒRIA

L'any 1922 l'Avi Josep Claramunt Mata va obrir el primer taller al davant de l'escola Pía a Igualada, després de tornar de França on va estar des de 1914 al 1918 durant el període de la I Guerra Mundial, on allà va conèixer la seva dona, l'Encarnació Tartera Rigou. Va ser un home amb caràcter molt fort, valent i tossut. L'any 1933, va construir el taller a l'Avinguda Navarra, núm. 9, on va estar molt poc temps, fins que van acabar de construir el taller a l'actual Avda. Àngel Guimerà 9. Era uns dels únics tallers a la comarca de l'Anoia, a on si un volia ser mecànic, havia de passar per allà.

 

Érem concessionari oficial Renault i cada any s'havia de renovar la llicència fins al començament de la guerra. Érem uns dels únics tallers de la comarca que teníem una grua per remolcar qualsevol vehicle autopropulsat a motor; era una grua molt grossa de color vermell amb un cabestany molt gros i molt gruixut,(aquesta grua l'he tinguda fins a l'any 2011, que la vaig donar al Museu de la Moto de Bassella, perquè no la podia guardar).

 

El taller, en la seva època, era un dels pocs tallers d'Igualada, on es reparaven cotxes com l'Hispano Suiza (del farmacèutic) i el mític Ford T (encara ara tinc un motor sense la culata i el volant que el tinc exposat al taller). Al taller es greixaven els cotxes, es netejaven, és tapissaven i feien canvis de pneumàtics, els posaven a punt per funcionar. Reconstruïen els cotxes artesanalment, feien tot el que un taller mecànic podia abastar, ho feien tot, des de soldar, tapissar ...

 

Amb motiu de la Guerra Civil del 1936 i de la Guerra Europea, el negoci del taller va perillar, en primer lloc per la Col·lectivització d'en Tarradellas i després per les reclamacions de la casa Renault contra els seus representants a Espanya, i vàrem sofrir la pèrdua de cotxes pels robatoris perpetrats per anarquistes espanyols i estrangers; van ser uns temps molt durs per moltes famílies i entre elles la nostra.

 

Malgrat el contenciós tingut amb Renault, uns anys després, en MARCEL, fill de Josep va tenir l'oportunitat de tenir la representació d'aquesta marca a Igualada. Va consultar a l'advocat, qui li va dir que ho agafés, ja que en aquell moment es preveia que la venda de cotxes seria un bon negoci. La Renault exigia tenir un taller més gran i un local per a l'exposició dels vehicles, això suposava una inversió molt forta.

 

Un temps després a l'advocat de l'empresa va aconseguir que GUITART la representació i posà el negoci a la Rambla Sant Ferran cantonada carrer Martí Franquesa. I ho va encertar de ple. El Govern de la Generalitat ens va encautar el negoci l'any 1936 per fer-lo servir com a taller militar en la rereguarda. El nostre pare, Marcel aleshores tenia 17 anys, quan el van fer allistar a l'exèrcit. El nostre avi, en Josep Claramunt, va poder aconseguir que entrés de mecànic als ferrocarrils, en un intent d'allunyar-lo del front, on també arreglaven vehicles a l'església de Santa Maria. Allà hi va estar destinat fins que, perduda la guerra, els nacionals estaven a punt d'entrar a la ciutat i, aleshores, conjuntament amb molts altres soldats, arrossegats per la incertesa, es van dirigir a l'exili francès. Però a l'alçada de Manlleu, al Marcel se li va encendre una llumeta verda (com deia ell), i va decidir tornar cap a Igualada.

 

Quan va arribar a Igualada, començaven a entrar les tropes de Franco i va decidir amagar-se per no anar a un camp de concentració. Si no ho hagués fet així, no hauria arribat ni als 20 anys, ja que va saber molt temps després, que els seus amics havien mort en un camp de concentració. Passada la guerra, refugiat, van poder recuperar el negoci i el van haver de reconstruir amb el que tenien.

 

La mort del nostre avi l'any 1942 , per un infart, posà la família en un repte molt difícil, continuar en una època que faltava de tot. Aleshores el negoci el van dirigir la meva àvia, Encarnació Tartera, Ricou, el nostre pare Marcel i els seus dos germans.

 

Tocava reparar els vehicles sense recanvis, feien invents per poder reconstruir i arreglar els vehicles, a vegades feien de dos vehicles un, encara que fossin de diferents marques. Feien fins a 200 cotxes amb trossos de bidons d'oli, que pràcticament els hi prenien de les mans. Érem agents oficials de Motor Hispania, Moto Guzzi  Dodge -GraHam Brother l'any 1953, fins més o menys 1959-1960.

 

Fins a l'any 1950 més o menys, l'àvia Encarnació Tartera, va portar el negoci, que després va passar al seu fill Marcel al taller i els seus germans, com a propietaris del local. Un temps després entre els tres germans, no hi va haver entesa. L'any 1953 en Marcel Claramunt Tartera i els seus germans van decidir crear la seva pròpia fàbrica de motos i cotxes amb la marca DELFIN. La Renault els va posar una demanda, perquè deia que li havien copiat el nom, el judici el van guanyar , ja que el nom del cotxe Renault es deia Dauphine, i la moto Delfin. La moto era una rèplica de l'Olimpic, que el meu pare va portar de França, la va desmuntar peça a peça i li va posar motor villers de 125cc, 150cc, 175cc i 200cc.

 

 

Van voler construir la tricamioneta i la moto, a preus assequibles i útils per cobrir la demanda d'unes necessitats imparables en aquella època. Van tenir molt bona acceptació i quan els faltava planxa per fer la carcassa feien com abans: amb trossos de bidons d'oli, ja que en aquella època faltava de tot. En aquella època sortia una moto i un tricicle cada dia. Hi havia entre 25 i 35 persones treballant al taller depenent de la feina.

 

Es van fabricar unes 600 motos Delfin i Olimpic, i 1000 tricicles Delfin. Els van construir fins a l'any 1962, ja que va començar a sortir el mític 600, que va arrasar en aquella època. Es tanca una època bona i se n'obre una altra.

 

Entre els anys 1950-1960, la gent que volia treure's el carnet de cotxe, es venia a examinar al taller, on s'havia de fer maniobres endavant i endarrere, aparcar i ja estava, el meu pare, alguna vegada, havia fet l'examen per algú, ja que els veia una mica poc destres per conduir, els ajudava, distreia l'examinador i el qui examinava feia l'examen.

 

Un dia va venir un amic del meu pare, que venia de Colòmbia, que era psicultor de gambes, allà es llogaven cotxes sense conductor i li va preguntar si li llogaria un cotxe, el meu pare li va dir que d'això no en tenia, però que li donaria una solució. Tot decidit se'n va anar a l'Ajuntament d'Igualada i va sol·licitar la llicència per poder obrir una altra activitat, el lloguer de vehicles sense conductor i probablement, fou unes de les primeres empreses de lloguer sense conductor de tota Espanya.

.

Després va ampliar el negoci amb taxis, agent d'assegurances i un autobús que va afavorir el turisme de la classe treballadora, amb el qual ell mateix recórrer milers i milers de km.

 

El 24 de juny de l'any 1968 en Marcel Claramunt es va casar amb la Rosa Maria Jorba Bisbal. a partir d'aquest mateix any, va continuar el negoci en solitari (sense els germans) de reparacions de cotxes, motos i camions, venda de cotxes, lloguer de turismes, agent d'assegurances i el mític autobús.

 

Va anar passant el temps i el taller va passar només a reparar cotxes, mecànica, planxa, pintura i electricitat, però les motos les va deixar, continuava llogant els vehicles, però es va vendre la llicència de l'autobús perquè ja no el feia servir.

 

L'any 1984 ens varen otorgar un diploma de Glasurit per pintar amb la marca de pintura. L'any 1986, el Taller va fer 25 anys de Gremi de Tallers de Barcelona, on ens van donar un diploma commemoratiu i un pin de plata. L'any 1992, el Govern de la Generalitat va treure una llei que deia que hauries de tenir 10 turismes i 10 furgonetes per poder seguir en l'activitat de lloguer de cotxes i furgonetes i es va augmentar la flota amb esforços i empremta.

 

L'any 1988 fins a 1990 més o menys, la Judith, filla del Marcel i la Rosa, treballava al taller com aprenent. L'any 1992, l'Ada, una altra filla va començar a treballar al taller fent pràctiques a l'oficina, portant la comptabilitat i fent factures, i més endavant, a mirar nivells d'olis, llums, pressió de rodes, però no va ser fins a l'any 1995 l'Ada va començar a treballar com a mecànica pròpiament dita.

 

L'any 2005, vam tornar a vendre tricicles, però ara es diuen cotxe sense carnet. Així doncs el taller va començar a tractar amb tricicles i motos com abans. L'any 2005, va començar a treballar el Marcel Claramunt fill, qui porta actualment el lloguer de cotxes, les factures i la comptabilitat, les assegurances i les transformacions de turismes..., etc.

 

L'any 2009 el Taller va fer 50 anys al Gremi de Tallers de Barcelona, ens varen atorgar un diploma commemoratiu i un pin d'or donats directament pel President del Gremi al nostre pare Marcel Claramunt. 

 

 

l'Any 2018 vem començar a ser concessionari ofical Aixam fins al dia d'avui.

 

L'Any 2020 Obrim una branca nova la de Reparacions de Radiadors i Manteniment , Radiadores Igualada.

 

El febrer del 2021 hem ampliat les nostres intal.lacions per tal d'encavir les noves instal.lacions d'Aixam ,recanvis i departament comercial.

 

Els nostres pares ens van ensenyar moltes coses, però la millor va ser la importància de superar-nos a nosaltres mateixos davant de les adversitats de la vida, a ser positius i agafar-nos les coses el millor possible. També ens han ensenyat als fills l'important de preguntar i sobretot que quatre ulls veuen més que dos.

 

Doncs la família CLARAMUNT-JORBA continua el taller de reparacions, cotxes, tricicles, motos, quads, camions, motoserres, grups electrògens, transformacions, assegurances, pintura de cotxes i motos, botiga d'accessoris per a motos i cotxes, bàsicament gestió integral dels vehicles autopropulsats i accessoris de tota classe (llantes, ràdios, tapissats, accessoris de moto i quads...)

EN LA ACTUALIDAD

AVÍS LEGAL

En cumplimiento del artículo 10 de la Ley 34/2002, del 11 de julio, de servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico (LSSICE) se exponen a continuación los datos identificativos de la empresa.

 

Denominación social:

MARCEL CLARAMUNT

 

Número de identificación fiscal:

37580879Y

 

Domicilio social:

AVD. PAÏSOS CATALANS 28

08700 IGUALADA

 

Correo electrónico:

info@marcelclaramunt.com

 

Teléfono:

938030179

 

Fax:

938030179

  

Este sitio web ha sido creado por la empresa MARCEL CLARAMUNT con carácter informativo y para uso personal de los usuarios.A través de este Aviso legal, se pretende regular el acceso y uso de este sitio web, así como la relación entre el sitio web y sus usuarios. Accediendo a este sitio web se aceptan los siguientes términos y condiciones: El acceso a este sitio web es responsabilidad exclusiva de los usuarios.

 

El simple acceso a este sitio web no supone entablar ningún tipo de relación comercial entre MARCEL CLARAMUNT y el usuario.

 

El acceso y la navegación en este sitio web supone aceptar y conocer las advertencias legales, condiciones y términos de uso contenidas en ella.

 

El titular del sitio web puede ofrecer servicios o productos que podrán encontrarse sometidos a unas condiciones particulares propias que, según los casos, sustituyan, completen y/o modifiquen las presentes condiciones, y sobre las cuales se informará al usuario en cada caso concreto.

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© MARCEL CLARAMUNT AVD. PAÏSOS CATALANS 28, NAU 3 08700 IGUALADA T: 938030179 F: 938030179 M: info@marcelclaramunt.com